Title

Cozonacul Family pe care îl comanzi pentru aceste Sărbători

Cozonac cu aluat din făină, lapte, unt și gălbenuș pasteurizat, dospit cu drojdie și parfumat cu coajă de lămâie și portocală, esență de lămâie și rom, umplut generos cu nuci pecan (50%) și cremă de pralină legată cu ou și zahăr, finisat cu ciocolată belgiană (lapte praf integral, masă de cacao, zahăr caramelizat, lecitină de soia, aromă de vanilie naturală) și fulgi de migdale. Cozonacul de la Family reprezintă un desert bogat, aromat și echilibrat.

Varianta de 1 kg este gândită pentru porționare curată. Miez aerat, umplutură echilibrată și felii care stau bine pe platou fără decoruri inutile.

Poți folosi cozonacul drept desert principal sau alături de alte dulciuri, în funcție de context.

Cum alegi cantitatea potrivită de cozonac atunci când comanzi

Porțiile se stabilesc după rolul cozonacului în meniu. Pentru desert principal, un cozonac de 1 kg oferă de regulă 12–16 felii și acoperă 6–8 persoane (1–2 felii/persoană).

Dacă mai ai și alte deserturi, planifică 1 felie/persoană și păstrează un mic plus pentru cei care revin. Pentru 10–12 persoane merg 1–2 cozonaci, în funcție de cât de dulce este restul mesei și de momentul servirii.

Cum servești cozonacul ca să arate bine

Taie felii egale cu un cuțit cu lamă lungă și așază-le pe un platou întins, alternând capetele cu mijlocul pentru contrast. Ține la îndemână farfurioare și șervețele.

Cozonacul se potrivește cu cafea, ceai sau lapte; dacă folosești un mix de deserturi, adu platoul de cozonac când invitații s-au reașezat, ca servirea să rămână fluidă.

Păstrează cozonacul la temperatura camerei, în pungă sau cutie închisă, ca să nu se usuce. Evită frigiderul dacă nu e foarte cald în casă, pentru că întărește miezul.

Pentru a doua zi, acoperă platoul cu folie alimentară sau pune feliile într-o caserolă cu capac. Adu-l la temperatura camerei înainte de servire pentru o tăiere curată și o textură plăcută.

Cum comand?